Visualisatie

Dagdroom
Als je ontspannen voor je uit zit te staren, kun je spontaan gaan dagdromen. Je raakt weg uit de ruimte waar je zit en gaat helemaal op in de wereld van je fantasie. Je ziet beelden voor je van een herinnering of stelt je situaties voor die zouden kunnen plaatsvinden.
Op zo ‘n moment ben je spontaan in trance gegaan.

Geleide fantasie
Hypnotherapie maakt op een therapeutische manier gebruik van je vermogen om te dagdromen. Door een ontspanningsoefening raak je in trance. Terwijl je in trance bent, vertel ik je een verhaal. Dat verhaal beleef je zoals je een (dag)droom ervaart.
Er bestaan veel namen voor deze vorm van therapie: zintuiglijke voorstelling, imaginatie, visualisatie, beeldbewustzijn, geleide fantasie.river-276753_1280

Ontspannen…
In een visualisatie wandel je aan de hand van mijn verhaal rond in het landschap van je dromen. Tijdens die wandeling los je op een fantasierijke manier je problemen op.
Therapie is soms hard werken, maar bij zo ‘n visualisatie kun je je helemaal ontspannen.

…of actief
Je kunt ook zelf in trance het verhaal bepalen. We noemen dit actieve imaginatie of symbooldrama.
Je werkt dan met beelden die uit je onbewuste opkomen. Je ontdekt dat je door het beeld anders te benaderen, je het ook anders gaat ervaren. Door niet weg te lopen als het gevaarlijk wordt, blijkt het gevaar bijvoorbeeld te verdwijnen of te veranderen.
Je kunt ook een tocht door je lichaam maken om te werken aan pijnlijke plekken of ander lichamelijk ongemak.

Verrassend
Zo ’n imaginatie is een mooie ervaring die meestal tot een verrassende verbetering leidt.

Contact

Reacties zijn uitgeschakeld.