Tarief

Particulieren
Een sessie hypnotherapie kost:
€95,00 per sessie. Een sessie duurt ongeveer 75 minuten
Veel aanvullende verzekeringen vergoeden deels hypnotherapie (zie hieronder).  Je krijgt een factuur mee voor je verzekering. Het eigen risico is hier niet van toepassing. Je hebt geen verwijzing van een arts nodig. 

Bedrijven
Coaching met hypnose kost:
95,- excl. 21% BTW, voor 75 minuten
Ondernemers kunnen de sessies coaching in veel gevallen opvoeren als aftrekpost.

Na iedere sessie kun je contant afrekenen of betalen met je mobiele telefoon. Ik heb geen pin.
Rekeningnummer:  NL23INGB0004222307 ten name van M. Putters.
Lucht en Leegte staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 53342674.
BTW-identificatienummer: NL001530939B84

Afzeggen
Bij verhindering graag 24 uur van tevoren contact opnemen, dan is afzeggen kosteloos. Bij latere afzegging reken ik 50,- . Bij  wegblijven zonder afzegging breng ik de sessie (€95,-) in rekening.

Aantal sessies
Hypnotherapie is een kortdurende therapie. Hoeveel sessies er nodig zijn verschilt per problematiek en persoon. Meestal zit het ergens tussen de drie en de tien.
Sommige hypnotherapeuten (of hypnotiseurs) beloven 100% succes of hebben het over ‘powersessies’ waarmee je  direct van al je kwalen zou zijn genezen. Hier geldt het bekende adagium: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo.

Vergoedingen
Veel verzekeraars vergoeden (een deel van) de therapie vanuit de aanvullende verzekering.tarieven en verzekering
Klik op het logo hiernaast als je hier meer over wilt weten of kijk bij de Zorgwijzer. Neem bij twijfel contact op met je verzekering.

Beroepsverenigingen
Lucht & Leegte
is aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging Voor Hypnotherapeuten (NBVH)  en bij de RBCZ. Elke bij RBCZ geregistreerde therapeut valt onder de onafhankelijke tuchtrechtspraak van TCZ .
De praktijk is aangesloten bij SCAG, de gespecialiseerde geschilleninstantie voor therapeuten in de complementaire en alternatieve zorg.

Mijn AGB – code zorgverlener is 90045546. De AGB – praktijkcode is 90054199.

Tips voor andere vergoedingen
–  Op basis van de Wet Verbetering Poortwachter hebben veel werkgevers budget voor ziekteverzuim-preventie of re-integratie. Hypnotherapie en coaching met hypnose dragen bij aan de fysieke en psychische gezondheid. Vraag je werkgever naar de vergoedingsmogelijkheden.

– Als je last hebt van PDS en niet aanvullend bent verzekerd, kun je in sommige gevallen gebruik maken van een coulanceregeling. Hierdoor krijg je hypnotherapie toch deels vergoed vanuit je basisverzekering.  Informeer hiernaar bij je huisarts.

Reacties zijn uitgeschakeld.