HYPNOTHERAPIE AMSTERDAM

Kom tot jezelf met hypnotherapie

 

Hypnotherapie kan je helpen met het oplossen van je problemen of het verwezenlijken van je doelen. Sommige mensen denken dat je bij hypnose alle controle verliest. Maar hypnose helpt je juist om dichter bij jezelf te komen en jezelf beter te begrijpen.
In trance ben je je minder bewust van je omgeving en verandert je tijdsbesef. Je ervaart diepe ontspanning en vrede. 
Kom tot jezelf met hypnotherapie!

Ontdek de rijkdom van je geest
Trance is een natuurlijk verschijnsel van verhoogde concentratie, waarmee je dagelijks te maken hebt. Denk maar aan dagdromen, aandachtig lezen, een film kijken of opgaan in je bezigheden. Als we deze trance bewust opwekken, noemen we dat ook wel hypnose. Omdat je in hypnose minder last hebt van zelfkritiek, kan je beter gebruik maken van je voorstellingsvermogen en je creativiteit.
Ontdek de rijkdom en de kracht van je geest. Vind de oplossing met je verbeelding.

Hypnose is effectief
Trance mag dan een alledaags verschijnsel zijn, het therapeutisch gebruik ervan is wel heel effectief. Vaak merk je al na enkele sessies hypnotherapie een positieve verandering.  Hypnotherapie is daarom een kortdurende therapie. Meestal heb je drie tot tien sessies nodig.

Veilig  
Het vraagt moed om aan jezelf te werken. Daarom bied ik je een veilige ruimte, zonder oordeel of pressie.

Wanneer hypnotherapie?
Met hypnotherapie kun je werken aan het oplossen van je problemen of aan het opruimen van de blokkades die je verhinderen om tot bloei te komen. Je kunt hypnotherapie ook gebruiken bij levensvragen of om je doelen te bereiken.

Hypnotherapie helpt bij:
• stress of burn-out
• emotionele problemen, zoals schuldgevoelens. wrok en woedeaanvallen
• inzicht willen in eigen mogelijkheden
• angsten (pleinvrees, sociale angst, faalangst, vliegangst en andere fobieën)
• een gewichts- of eetprobleem
• concentratie- en geheugenproblemen
• overgangsklachten
• moeilijkheden op het werk
innerlijk conflict
• relationele problemen
* hinderlijke gewoonten, zoals nagelbijten
• gebrek aan zelfvertrouwen
• rookverslaving
zwangerschap en bevalling
• ongewenst gedrag
• lichamelijke klachten* als oververmoeidheid, hoofdpijn en migraine, hyperventilatie, maag- en darmklachten zoals PDS, chronische pijn, slaapproblemen en lusteloosheid.

Wanneer geen hypnotherapie?*
Ik behandel geen mensen met een zware depressie.
Als je last hebt van psychoses kun je ook beter een andere vorm van therapie kiezen.

Integratief
Als integratief hypnotherapeut werk ik ook met andere technieken dan hypnose. Naast methoden met trance gebruik ik cognitieve en gedragstherapeutische interventies. Mijn aanpak is evidence based, dat wil zeggen dat ik een klacht zoveel mogelijk behandel met methoden waarvan de werkzaamheid in wetenschappelijke studies is aangetoond.hypnose hypnotherapie Amsterdam Wil je meer weten over mijn manier van werken? Kik dan op het kopje methoden bovenaan de site

 

Kom tot jezelf
Door integratieve hypnotherapie krijg je meer inzicht in jezelf en meer controle over je (onbewuste) reacties. Je leert de waardevolle vermogens van lichaam en geest beter aanspreken. Hierdoor benut je je genezend vermogen en vergroot je je zelfredzaamheid. Met hypnotherapie kom je tot jezelf.

Erkende praktijk in Amsterdam
Lucht en leegte
is een erkende praktijk voor hypnotherapie in Amsterdam. Veel verzekeraars vergoeden (deels) mijn therapie vanuit de aanvullende verzekering.

Meer weten over hypnose en hypnotherapie? Zie:
Kennislink
The New York Times
Der Spiegel
CBS News

* Hypnotherapie biedt inzicht in eigen handelen, betere omgang met kwalen en klachtvermindering. Hypnotherapie is een aanvullende therapie. Raadpleeg bij lichamelijke of ernstige psychische klachten altijd je arts.

Reacties zijn uitgeschakeld.