Eetprobleem

Kom in balans met hypnotherapie.

Jojo
Wie wil afvallen, volgt meestal een dieet. En dat is niet zo gek: als je minder calorieën eet, val je af. Een dieet werkt dan ook goed. Als je je eraan houdt, verlies je gewicht.eetprobleem
Helaas is het effect meestal niet blijvend. De pondjes groeien er vaak weer harder aan dat dat ze eraf gingen. Want je leef- en eetpatroon is niet veranderd. Als je bijvoorbeeld eet uit onvrede of om jezelf te troosten, zul je al snel je oude patroon weer oppakken.
Vaak ben je na enkele maanden dan ook weer op je oude gewicht, of weeg je zelfs meer. Dan doe je opnieuw een dieet en ga je afvallen. En opnieuw vliegen de kilo’s er daarna weer aan: het overbekende jojo-effect.

Vragen, vragen
Waarom heb je een eetprobleem? Waarom eet je meer dan je wilt? Waarom eet je soms meer dan je eigenlijk lekker vindt? Waarom voel je schuldig als je eet? Waar komen die vreetbuien vandaan? Welke verhouding heb je met je lichaam? Ben je tevreden met jezelf? Dit zijn belangrijke vragen als je meer eet dan je zou willen.

Verdeeld van binnen
Je zou kunnen zeggen dat je innerlijk verdeeld bent. Aan de ene kant is er het stemmetje dat je waarschuwt om niet te veel te eten, aan de andere kant is er het gevoel dat je al dat eten nodig hebt om je beter te voelen. Die twee kanten kunnen het behoorlijk met elkaar aan de stok hebben. Zo houd je je bijvoorbeeld een tijdlang braaf aan je dieet, en gaan opeens alle remmen los en eet je jezelf misselijk. (Zie verder bij: werken met delen)

Integratieve aanpak
Als integratief hypnotherapeut werk ik evidence based, dat wil zeggen dat ik een klacht behandel met methoden waarvan de werkzaamheid in wetenschappelijke studies is aangetoond. Bij eet- of gewichtsproblemen combineer ik hypnose met cognitieve gedragstherapie.

van eetprobleem tot balansBalans
Met hypnotherapie ga je tot de kern van je eetprobleem. Je gaat in gesprek met het raadsel in jezelf. Als je dat hebt opgelost, ligt een gezond gewicht binnen bereik. Zonder hongerdiëten en vreetbuien. Gezond afvallen met blijvend resultaat. Je hebt je balans gevonden.

Contact

 Hypnotherapie is een aanvullende therapie. Raadpleeg bij lichamelijke klachten (zoals onverklaarbaar gewichtsverlies of -toename) altijd je arts

Reacties zijn uitgeschakeld.