Focussen

Je zoekt het overal….
Voordat je in therapie komt, heb je al van alles gedaan om je probleem om te lossen. Je hebt erover nagedacht, misschien over gelezen of er met familie of vrienden over gepraat. Je hebt een boel ideeën opgedaan en bent gewapend met een fikse lijst aan  adviezen.

Hoe nuttig en verrijkend ook, door al die tips kun je de weg kwijtraken. Of in een kringetje gaan ronddraaien.
Wat je ook probeert, je blijft last houden van dat nare gevoel, dat kritische stemmetje of dat hinderlijke gedrag. Wat is er toch aan de hand?

…je vindt het in de stilte
In zulke gevallen is het goed om te focussen. Om stil te staan bij wat er zich in je innerlijk aandient, om je af te keren van de buitenwereld en je binnenwereld te betreden.

Hoe werkt focussen?
Focussen betekent dat je met je aandacht gaat naar wat je dwarszit of waarover waar je meer wil weten. Dat kan een stemming of emotie zijn of een gevoel in je lichaam. Je vormt hier geen oordeel over, maar neemt het alleen waar.
Je zult bemerken dat er samenhang bestaat tussen je emoties, je gedachten en wat je voelt in je lichaam. Je denken kan je op dwaalwegen leiden, je lichaam spreekt de waarheid.
Zo kan focussen je helpen om tot dieper inzicht te komen.

Eigen kompas focussen
Het herkennen van de signalen van je lichaam herstelt het contact met je eigen wijsheid. Hierdoor voel je je minder afhankelijk van andermans adviezen en leer je op je eigen kompas te varen. Dit vergroot je zelfvertrouwen en geeft je meer plezier in je leven.

 Contact  

Reacties zijn uitgeschakeld.