Bevalling & zwangerschap

Bevalling en Zwangerschap
Toen ik voor de eerste keer zwanger was, zag ik behoorlijk tegen de bevalling op. Ik had – net als alle vrouwen – al heel wat horroverhalen gehoord. En dan die grappige opmerkingen waar je ook niet geruster van wordt: ‘Alsof er een bal door je neusgaten moet.’

Hypnose bij bevalling en zwangerschap
Ik las alles wat los en vast zat over pijnbestrijding bij bevalling en ik stuitte daarbij al snel op hypnose. Dat leek me het proberen waard. Ik oefende me gedurende weken in de kunst van de zelfhypnose.

zwangerschap

Genieten van je zwangerschap
Hoewel ik niet wist of hypnose me werkelijk zou helpen tijdens de bevalling, ervoer ik wel dat ik rustiger en positiever werd. Ik zag niet meer zo op tegen de bevalling en kon veel meer genieten van mijn zwangerschap. Dat was in ieder geval al winst.

Bevalling
The proof of the pudding is in the eating. Toen de bevalling daadwerkelijk begon, merkte ik al bij de eerste wee dat er een grote rust over me neerdaalde. En die kalmte bleef gedurende de hele bevalling. De ontspanning was blijkbaar zo opvallend, dat de gynaeceloog op een gegeven moment vroeg: Heb jij eigenlijk wel gevoel?

Ik zal niet zeggen dat mijn bevalling geheel pijnloos was; het laatste stadium heb ik echt wel gevoeld. Wel vond ik het zo goed te doen, dat ik na afloop zei (wederom tot verbazing van de arts): Dit doe ik het nog wel een keertje.

Ik was volledig gewonnen voor de hypnotherapie. En ik wist: daar ga ik ooit eens iets mee doen.
Nu ik – vele jaren later – daadwerkelijk hypnotherpeut ben, is er weinig dat ik leuker vind dan het begeleiden van zwangerschappen.

hypnose bevalling

Ervaringen:

  • Alles ging goed, ik heb een zeer fijne bevalling gehad, geen pijnmedicatie en was compleet zen de hele tijd!
  • Het was een prachtige razendsnelle thuisbevalling, zoals ik graag wilde.
    De laatste weken van mijn verlof heb ik bijna dagelijks naar onze sessie geluisterd; ik weet zeker dat dit mij positief heeft geholpen: dank je wel!

Wil je genieten van je zwangerschap en je goed voorbereiden op je bevalling? Dan ben je van harte welkom in mijn praktijk

Klik hier voor onderzoek naar hypnose bij bevallingen

Reacties zijn uitgeschakeld.