Angst of fobie

Angst? Met hypnotherapie krijg je vertrouwen. 

hypnotherapie angstReële of irreële angst?
Soms is het heel verstandig om bang te zijn. Als er brand uitbreekt is het verstandig dat je uit angst maakt dat je wegkomt. Je bent bang voor een reëel gevaar, de angst helpt je te overleven.
Als je bang bent voor iets waarvan je eigenlijk wel weet dat het ongevaarlijk is, dan heb je een irreële angst.

Angst eet de ziel op
Je kunt voor van alles bang zijn: voor spinnen, voor een leeg plein, voor gesloten ruimtes, voor schaduwen op het behang, voor stilte of voor geluid, voor mensen of dieren, voor de dokter of de tandarts, voor wat je zal doen of voor hoe je zal falen of voor wat de mensen zullen zeggen. Misschien ben je zelfs bang voor een heleboel dingen tegelijk. Of maak je je voortdurend zorgen over wat er allemaal mis kan gaan.
Die angst leidt er vaak toe dat je dingen, plaatsen of situaties gaat vermijden. Soms raak je door die vermijdingsstrategie zelfs in een isolement en ga je je minderwaardig voelen.

Fobie en gegeneraliseerde angststoornis
Als integratatief hypnotherapeut werk ik bij een enkelvoudige fobie (dat wil zeggen dat je overdreven bang bent voor een specifiek ding of een specifieke situatie) met een combinatie van cognitieve gedragstechnieken en hypnose.
Als je voortdurend bezorgd bent over allerlei dingen (gegeneraliseerde angststoornis) kun je veel baat hebben bij een behandeling met visualisaties en werken met delen. Hierdoor krijg je een positiever zelfbeeld  en vermindert je angst.

Je bent niet de enigeangst
Eén op de vijf mensen krijgt in zijn leven last van een serieuze angststoornis. Je kunt je soms alleen voelen met je angst en bezorgdheid, maar er zijn dus heel veel mensen die begrijpen wat je doormaakt. Omdat ze er op dit moment ook last van hebben, of in het verleden last van hebben gehad.
En dat is dan gelijk weer het goede nieuws: je kunt genezen van je angst!

Neem contact op voor een intake.

 

Reacties zijn uitgeschakeld.